Αρχιτεκτονική. Εσωτερικός Σχεδιασμός. Φωτορεαλισμός.

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΚΚΑΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ

Μονοκατοικία στο Μεσημέρι Θεσσαλονίκης, Τρισδιάστατο Μοντέλο - www.pzarch.gr
Μονοκατοικία στο Μεσημέρι Θεσσαλονίκης, Τρισδιάστατο Μοντέλο - www.pzarch.gr
Μονοκατοικία στο Μεσημέρι Θεσσαλονίκης, Τρισδιάστατο Μοντέλο - www.pzarch.gr
Μονοκατοικία στο Μεσημέρι Θεσσαλονίκης, Τρισδιάστατο Μοντέλο - www.pzarch.gr
Μονοκατοικία στο Μεσημέρι Θεσσαλονίκης, Τρισδιάστατο Μοντέλο - www.pzarch.gr
Μονοκατοικία στο Μεσημέρι Θεσσαλονίκης, Σχέδιο - www.pzarch.gr
Μονοκατοικία στο Μεσημέρι Θεσσαλονίκης, Σχέδιο - www.pzarch.gr
Μονοκατοικία στο Μεσημέρι Θεσσαλονίκης, Σχέδιο - www.pzarch.gr
Μονοκατοικία στο Μεσημέρι Θεσσαλονίκης, Σχέδιο - www.pzarch.gr
Μονοκατοικία στο Μεσημέρι Θεσσαλονίκης, Σχέδιο - www.pzarch.gr
Μονοκατοικία στο Μεσημέρι Θεσσαλονίκης, Σχέδιο - www.pzarch.gr

Το κτίριο βρίσκεται σε εκτός σχεδίου γωνιακό οικόπεδο με μικρή κλίση, λίγο έξω από τον οικισμό Μεσημέρι Θεσσαλονίκης. Το αγροτεμάχιο, συνολικής έκτασης έξι στρεμμάτων, είναι χωρισμένο σε δύο διακεκριμένες ιδιοκτησίες ίσης έκτασης, στη μία εκ των οποίων προβλέπεται να ανεγερθεί το νέο κτίριο, προκειμένου να αποτελέσει τη μόνιμη κατοικία για ένα νεαρό ζευγάρι. Το κτίριο αποτελείται από έναν ενιαίο και απλό ορθογωνικό όγκο που καλύπτεται με δίριχτη στέγη, σύμφωνα με την επιθυμία των ιδιοκτητών. Το απλό λειτουργικό πρόγραμμα που ζητήθηκε, σε συνδυασμό με τον περιορισμένο διαθέσιμο προϋπολογισμό για το έργο, προέκριναν μια απλή γεωμετρία της κάτοψης και ένα γενικότερο ορθολογισμό στην προσέγγιση του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Η κατοικία αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο καθιστικού και τραπεζαρίας, μία κουζίνα, δύο υπνοδωμάτια με ένα λουτρό, καθώς και ένα χώρο που θα χρησιμοποιείται ως μικρό εργαστήριο κοσμημάτων. Το κτίριο τοποθετείται προς το μέσο του οικοπέδου, παράλληλα της κλίσης του εδάφους και με διεύθυνση από την ανατολή στη δύση. Με αυτόν τον τρόπο αφήνεται μία λογική απόσταση από την αγροτική οδό που διατρέχει την περίμετρο του οικοπέδου και δημιουργείται μία μεγάλη όψη που στρέφεται προς το νότο. Κατά μήκος της νότιας όψης διαμορφώνονται κατά το δυνατόν μεγαλύτερα ανοίγματα που προσφέρουν σε όλους τους χώρους διημέρευσης άπλετο φως και θέα προς το ύπαιθρο. Η νότια όψη συμπληρώνεται με τη διαμόρφωση βεράντας, σε άμεση επαφή με το καθιστικό, η οποία προστατεύεται από τον ήλιο με μία απλή ξύλινη πέργκολα. Το κέλυφος του κτιρίου κατασκευάζεται από προκατασκευασμένα πάνελ SIP και θερμοπρόσοψη, ενώ οι εσωτερικοί διαχωριστικοί τοίχοι κατασκευάζονται με ξηρά δόμηση.

 

Τοποθεσία: Μεσημέρι, Θεσσαλονίκη

Αρχιτεκτονική Μελέτη: Παναγιώτης Ζάκκας, Αρχιτέκτονας

Χρόνος Μελέτης: 2021

 

Εγγραφείτε και λάβετε ενημερώσεις για νέα έργα!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ