Architecture. Interior Design. 3D Rendering.

TOURIST RESORT IN MOLOS, SKYROS, GREECE

PANAGIOTIS ZAKKAS, ARCHITECT

Tourist Resort in Molos, Skyros, Greece, 3D Model, Panagiotis Zakkas, Architect - www.pzarch.gr
Tourist Resort in Molos, Skyros, Greece, 3D Model, Panagiotis Zakkas, Architect - www.pzarch.gr
Tourist Resort in Molos, Skyros, Greece, 3D Model, Panagiotis Zakkas, Architect - www.pzarch.gr
Tourist Resort in Molos, Skyros, Greece, 3D Model, Panagiotis Zakkas, Architect - www.pzarch.gr
Tourist Resort in Molos, Skyros, Greece, 3D Model, Panagiotis Zakkas, Architect - www.pzarch.gr
Tourist Resort in Molos, Skyros, Greece, 3D Model, Panagiotis Zakkas, Architect - www.pzarch.gr
Tourist Resort in Molos, Skyros, Greece, Drawing, Panagiotis Zakkas, Architect - www.pzarch.gr
Tourist Resort in Molos, Skyros, Greece, Drawing, Type-A, Panagiotis Zakkas, Architect - www.pzarch.gr
Tourist Resort in Molos, Skyros, Greece, Drawing, Type-B, Panagiotis Zakkas, Architect - www.pzarch.gr

The architectural design proposes the creation of a small tourist unit in the seaside village of Molos, Skyros, Greece. Specifically, on the available plot located next to the beach, it is proposed to build four furnished rent rooms and one furnished rent apartment, while also making provision for a car parking space and a fence wall. The tourist resort is intended to operate during the summer months in order to provide comfortable and quiet accommodation to the area’s visitors.

 

The rooms are arranged on the privileged north side where the plot becomes wider, in order to have better contact with the beach right in front, combined in pairs, as two repeated independent buildings. The apartment, larger than the rooms, is positioned further south as an independent building too, isolating the rooms visually from the main entrance and parking area. Both the rooms and the apartment are facing south-east towards the sea. The south-east elevation of the buildings is mainly articulated by large balcony doors that always lead to a private terrace. A pergola protects the terrace from the sun. Entrance to the buildings is from the less privileged north-west side. Landscaping is confined to a footpath that leads from the main entrance and parking area to the accommodation and continues to the beach.

 

The rent rooms provide comfortable accommodation for two adults and can also accommodate two children if needed. The larger-sized apartment is a comfortable accommodation for four people and is intended primarily as a holiday home for the family of the owner, who is also the unit manager, without excluding commercial exploitation of the apartment whenever necessary.

 

The small white buildings with flat roofs comply with local morphological rules and the dimensions of the openings follow predefined proportions. However, it is not merely a reproduction of existing building forms. The form of the new buildings aspires to be a contemporary interpretation of the local architecture. The small dimensions of the new buildings, their simple and standardised form, the flat terrain and the easy access to the plot, favour the use of prefabrication method for the construction of the tourist complex. The architectural design of the small holiday homes is in line with a modern aesthetic approach of space, based on rationalism and minimalism, focusing on functionality, affordable construction and the smooth integration of new buildings into the existing environment in accordance with the spirit of the place.

 

Typical Room / Type A:

• Living/Sleeping Space

• Bathroom

• Pergola

Net Area / Type A: 28,03 sqm

Typical Apartment / Type B:

• Living/Sleeping Space

• Bathroom

• Bedroom

• Pergola

Net Area / Type B: 41,19 sqm

Total Area: 186,23 sqm

Location: Molos, Skyros, Greece

Architectural Design: Panagiotis Zakkas, Architect

Project Year: 2019

 

Subscribe and receive notifications of new projects!

EMAIL NEWSLETTER

SUBSCRIBE