Αρχιτεκτονική Κατοικιών. Διακόσμηση Εσωτερικού Χώρου. Ανακαίνιση Σπιτιού. Εσωτερικός Σχεδιασμός Διαμερίσματος. Φωτορεαλισμός.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΙΝΟ ΘΑΣΟΥ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Τουριστικό Συγκρότημα σον Πρίνο Θάσου, Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός, Τρισδιάστατο Μοντέλο - www.pzarch.gr
Τουριστικό Συγκρότημα σον Πρίνο Θάσου, Αρχιτεκτονική Μελέτη, Τρισδιάστατο Μοντέλο - www.pzarch.gr
Τουριστικό Συγκρότημα σον Πρίνο Θάσου, Αρχιτεκτονική Μελέτη, Τρισδιάστατο Μοντέλο - www.pzarch.gr
Τουριστικό Συγκρότημα σον Πρίνο Θάσου, Αρχιτεκτονική Μελέτη, Τρισδιάστατο Μοντέλο - www.pzarch.gr
Τουριστικό Συγκρότημα σον Πρίνο Θάσου, Αρχιτεκτονική Μελέτη, Τρισδιάστατο Μοντέλο - www.pzarch.gr
Τουριστικό Συγκρότημα σον Πρίνο Θάσου, Αρχιτεκτονική Μελέτη, Τρισδιάστατο Μοντέλο - www.pzarch.gr
Τουριστικό Συγκρότημα σον Πρίνο Θάσου, Αρχιτεκτονική Μελέτη, Σχέδιο - www.pzarch.gr
Τουριστικό Συγκρότημα σον Πρίνο Θάσου, Αρχιτεκτονική Μελέτη, Σχέδιο - www.pzarch.gr
Τουριστικό Συγκρότημα σον Πρίνο Θάσου, Αρχιτεκτονική Μελέτη, Σχέδιο - www.pzarch.gr

Η προτεινόμενη κτιριακή δομή προορίζεται να λειτουργήσει ως ένα μικρό τουριστικό συγκρότημα ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Το νέο κτίριο φιλοξενείται μέσα σε ένα προνομιακό, σχετικά επίπεδο, γωνιακό οικόπεδο, μόλις εκατό μέτρα από την ακτή, στην παραθαλάσσια περιοχή Όρμος Πρίνου στη Θάσο.

 

Το συγκρότημα αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα και αποτελείται από έξι τυπικά διαμερίσματα, τα οποία τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο σε σειρά, σχηματίζοντας έναν ενιαίο και αυστηρά ορθογωνικό κτιριακό όγκο. Το ορθογωνικού σχήματος προτεινόμενο κτίριο τοποθετείται προς τη λιγότερο προνομιακή, βορειοανατολική πλευρά του οικοπέδου και διατάσσεται παράλληλα με αυτή, ενώ αναπτύσσεται σχεδόν σε όλο το μήκος της. Με αυτή τη διάταξη του κτιρίου επιτυγχάνεται ο ευνοϊκός προσανατολισμός των τυπικών διαμερισμάτων, έτσι όπως αυτά ανοίγονται προς την πλευρά της θάλασσας στα νοτιοδυτικά, αλλά και η προστασία όλων των υπαίθριων χώρων του συγκροτήματος από τους ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους που φυσάνε κατά τους θερινούς μήνες. Ταυτόχρονα, δημιουργείται ένα όριο σε σχέση με τη διερχόμενη δημοτική οδό και το απέναντι οικόπεδο, το οποίο προορίζεται για την ανέγερση σχολείου.

 

Εκτός από το νέο κτίριο, εξίσου μεγάλη προσοχή έχει δοθεί και στη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του συγκροτήματος. Η είσοδος στον περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος οριοθετείται με περίφραξη, γίνεται από τη νοτιοανατολική πλευρά, κατά μήκος της οποίας χωροθετείται υπαίθριος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Συμπληρωματικά με την περίφραξη, προβλέπεται η φύτευση, περιμετρικά του οικοπέδου, ψηλών θάμνων, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ιδιωτικότητα για τους επισκέπτες. Μπροστά από το νέο κτίριο, προς τη νοτιοδυτική πλευρά και παράλληλα με αυτό, τοποθετείται μία μεγάλη πισίνα, ενώ δίπλα από την πισίνα και ακριβώς απέναντι από το κτίριο, τοποθετούνται ξαπλώστρες για την υπαίθρια ανάπαυση των παραθεριστών. Η φύτευση του περιβάλλοντα χώρου συμπληρώνεται, επίσης, με μία σειρά από ψηλά δέντρα προς τη νοτιοανατολική πλευρά του οικοπέδου για φυσική σκίαση και δροσισμό.

 

Η πρόσβαση σε όλα τα διαμερίσματα διαμορφώνεται στη βορειοανατολική πλευρά του κτιρίου. Η είσοδος στα τρία ισόγεια τυπικά διαμερίσματα, γίνεται απευθείας από το πλακόστρωτο μονοπάτι που διέρχεται μπροστά από όλη τη βορειοανατολική πλευρά του κτιρίου. Αντίστοιχα, τρία εξωτερικά κλιμακοστάσια εξασφαλίζουν ανεξάρτητη είσοδο σε κάθε ένα από τα τυπικά διαμερίσματα που καταλαμβάνουν τον όροφο του κτιρίου. Οι πόρτες εισόδου και τα τρία εξωτερικά κλιμακοστάσια είναι τα μόνα αρχιτεκτονικά στοιχεία που διαμορφώνουν τη βορειοανατολική όψη του κτιρίου, σε μία συνειδητή προσπάθεια αφαιρετικής μορφολογικής προσέγγισης.

 

Κάθε τυπικό διαμέρισμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει άνετη διαμονή για παραθερισμό σε δύο ενήλικα άτομα. Βασικός στόχος του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού υπήρξε η επαρκής κάλυψη των βασικών λειτουργικών αναγκών, η βέλτιστη αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου και η επίτευξη της ταχύτερης και πιο οικονομικής κατασκευής, λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού. Κρίθηκε, έτσι, σκόπιμο να υιοθετηθεί μία λογική τυποποίησης των διαστάσεων, όπου αυτό είναι δυνατό. Χρησιμοποιούνται τυπικές διαστάσεις 3,00μ x 3,60μ για τα υπνοδωμάτια και τους χώρους διημέρευσης, 1,50μ x 3,60μ για τα λουτρά, όπως επίσης χρησιμοποιούνται τυπικές διαστάσεις 1,20μ x1,20μ και 0,60μ x 0,80μ για τα παράθυρα και 1,20μ x 2,20μ για τις μπαλκονόπορτες.

 

Ο ενιαίος και ορθοκανονικός όγκος του κτιρίου, η επιλογή του κατάλληλου αρχιτεκτονικού τύπου, η απλή μορφή και η αποφυγή περιττών αρχιτεκτονικών στοιχείων, η επιλογή των σωστών ανοιγμάτων στις κατάλληλες θέσεις, ο ευνοϊκός προσανατολισμός, η χρήση βεραντών και εξωστών για υπαίθρια παραμονή όπου κρίνεται απαραίτητο, η τυποποίηση των διαστάσεων, η επανάληψη δομικών στοιχείων και η υιοθέτηση της μεθόδου της προκατασκευής, εντάσσονται όλα σε ένα γενικότερο πλαίσιο ορθολογικής προσέγγισης του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

 

Τυπικό Διαμέρισμα:

• Καθιστικό/Κουζίνα

• Υπνοδωμάτιο

• Λουτρό

• Βεράντα/Εξώστης

 

Αρχιτέκτονας: Παναγιώτης Ζάκκας

Καθαρό Εμβαδόν / Τυπικό Διαμέρισμα: 27,00 τμ

Συνολικό Εμβαδόν: 197,62 τμ

Τοποθεσία: Πρίνος, Θάσος

Χρόνος Μελέτης: 2019

 

Εγγραφείτε και λάβετε ενημερώσεις για νέα έργα!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ