Αρχιτεκτονική Κατοικιών. Διακόσμηση Εσωτερικού Χώρου. Ανακαίνιση Σπιτιού. Εσωτερικός Σχεδιασμός Διαμερίσματος. Φωτορεαλισμός.

ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΛΟΥΤΡΟ

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ / ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ / ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΜΟΣ

Υπνοδωμάτιο με Λουτρό, Φωτορεαλιστικό - www.pzarch.gr
Υπνοδωμάτιο με Λουτρό, Φωτορεαλιστικό - www.pzarch.gr
Υπνοδωμάτιο με Λουτρό, Φωτορεαλιστικό - www.pzarch.gr
Υπνοδωμάτιο με Λουτρό, Φωτορεαλιστικό - www.pzarch.gr
Υπνοδωμάτιο με Λουτρό, Φωτορεαλιστικό - www.pzarch.gr
Υπνοδωμάτιο με Λουτρό, Κάτοψη - www.pzarch.gr
Υπνοδωμάτιο με Λουτρό, Όψη - www.pzarch.gr
Υπνοδωμάτιο με Λουτρό, Όψη - www.pzarch.gr
Υπνοδωμάτιο με Λουτρό, Όψη - www.pzarch.gr
Υπνοδωμάτιο με Λουτρό, Όψη - www.pzarch.gr
Υπνοδωμάτιο με Λουτρό, Όψη - www.pzarch.gr
Υπνοδωμάτιο με Λουτρό, Όψη - www.pzarch.gr
Υπνοδωμάτιο με Λουτρό, Όψη - www.pzarch.gr
Υπνοδωμάτιο με Λουτρό, Όψη - www.pzarch.gr

Η σχεδιαστική μελέτη ασχολείται με την πρόταση για την ανακαίνιση ενός υπνοδωματίου το οποίο επικοινωνεί εσωτερικά με λουτρό. Βασική επιδίωξη ήταν η δημιουργία ενός χώρου λιτού, ο οποίος να προσφέρει μία αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης στο χρήστη. Για αυτόν το σκοπό χρησιμοποιήθηκαν ήπιοι χρωματικοί τόνοι στους τοίχους, ενώ τα έπιπλα επιλέχθηκαν κατά κανόνα σε ουδέτερα χρώματα, όπως το λευκό, το μαύρο και το φυσικό ξύλο.

Στο υπνοδωμάτιο, η χρήση επίπλων και αντικειμένων περιορίστηκε στα ελάχιστα απαραίτητα. Η προσοχή σε αυτό το χώρο επικεντρώνεται κυρίως στην εξασφάλιση των απαραίτητων αποθηκευτικών χώρων με τη δημιουργία μίας μεγάλης και μίας μικρής ντουλάπας, παράλληλα με τη διαμόρφωση ραφιών τα οποία λειτουργούν ως βιβλιοθήκη. Οι τοίχοι διακοσμούνται με ζωγραφικά έργα των οποίων το θέμα παραπέμπει στην εξοχή.

Το ίδιο πνεύμα ακολουθεί και η διαμόρφωση στο λουτρό. Οι τοίχοι βάφονται σε απαλή απόχρωση του γκρι, η οροφή βάφεται λευκή, ενώ λευκά κεραμικά πλακίδια έρχονται να αντικαταστήσουν το υφιστάμενο δάπεδο. Η συρόμενη πόρτα του μπάνιου διατηρείται και βάφεται και αυτή λευκή, ενώ προτείνεται η δημιουργία μία μεγάλης ντουλάπας στην υπάρχουσα εσοχή αριστερά της εισόδου στο χώρο. Στη δεύτερη υπάρχουσα εσοχή προτείνεται η δημιουργία ντουζιέρας, ενώ ακριβώς απέναντι από αυτή τοποθετείται η μπανιέρα, δημιουργώντας έτσι μία ξεχωριστή ζώνη στο βάθος του χώρου. Τέλος, προτείνεται η δημιουργία ενός δεύτερου παράθυρου, το οποίο σε συνδυασμό με το ήδη υπάρχον παράθυρο θα παρέχει στο χώρο καλύτερο φωτισμό και αερισμό.

 

Αρχιτέκτονας: Παναγιώτης Ζάκκας

Χρόνος Μελέτης: 2015

 

Εγγραφείτε και λάβετε ειδοποιήσεις για νέα έργα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ

EMAIL NEWSLETTER